top of page

σεμινάρια

Η τέχνη είναι ανθρώπινη ανάγκη, είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τον διπλανό μας. Τέχνη υπάρχει παντού, ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα, και χάρη σε αυτή, η ζωή παίρνει χρώμα!

Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε ένα ή και περισσότερα ταλέντα, που δεν τα έχουμε ανακαλύψει ίσως ακόμα, και οι περισσότεροι από εμάς κρύβουμε μέσα μας μια καλλιτεχνική φλέβα.

Οι νέοι κύκλοι σεμιναρίων ξεκινάνε μέσα στον Οκτώβρη:

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ 

DECOUPAGE

​AΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΜΩΣΑΙΚΟ

Μπορείτε να δείτε πιο κάτω αναλυτικά πληροφορίες για κάθε σεμινάριο.  Οι μέρες και ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα.

* η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα

σεμινάρια: About

ζωγραφική

«Αν ακούσεις μια φωνή να σου λέει "δεν είσαι ζωγράφος", τότε πρέπει, φίλε μου, να ζωγραφίζεις οπωσδήποτε και η φωνή θα σιωπήσει.» - Βίνσεντ βαν Γκογκ


Η ιδέα του να πιάσει κανείς το μολύβι και να ζωγραφίσει ίσως τρομάζει τους περισσότερους από εμάς. Η ζωγραφική όμως δεν είναι καλλιγραφία… είναι έκφραση ψυχής!

Μολύβι, κάρβουνο, παστέλ, ακουαρέλα, ακρυλικό, μικτές τεχνικές.

Επειδή το μάθημα της ζωγραφικής δεν αποτελεί εκμάθηση και εφαρμογή κάποιας «τεχνικής»,  αλλά είναι «πράξη», έκφραση, δημιουργία, στην ART.dot ο κάθε σπουδαστής έχει το δικό του πρόγραμμα.

Το μάθημα ζωγραφικής θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και θα διαρκεί  2 ώρες.

​Κόστος:  70€ (+φπα 24%) το μήνα

(0.70x0.50)cm (2).jpg
σεμινάρια: About
DSCN3104.JPG

decoupage


"Όλες οι τέχνες υπηρετούν την μεγαλύτερη από τις τέχνες: την Τέχνη να ζεις" - Μπέρτολτ Μπρεχτ


To decoupage έχει τις ρίζες του στα βάθη της Σιβηρίας και της Κίνας, πριν από το 12ο αιώνα μ.Χ.  Οι εμπορικές σχέσεις της Ιταλίας με την Άπω Ανατολή, τον 17ο αιώνα, έδωσαν την ευκαιρία στους  εμπόρους της Βενετίας  και στους Φλωρεντίνους τεχνίτες,  να φέρουν το decoupage στην Ιταλία. Από εκεί διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη,  και εξελίχθηκε σε μορφή τέχνης.

Στα μαθήματα του decoupage θα μάθουμε τις βασικές τεχνικές και την εφαρμογή  τους σε διάφορες επιφάνειες  όπως ξύλο, πέτρα, κεραμικά μέταλλα, γυαλί και πορσελάνες. Θα συνδιάσουμε επίσης  στοιχεία ζωγραφικής και στένσιλ.  Έτσι το έργο σας θα ειναι μοναδικό με τη σφραγίδα της δίκης σας προσωπικότητας.

Ο κύκλος αποτελείται από 4 συναντήσεις, διάρκειας  2 ωρών η καθεμία.

Κόστος:  70 € (+φπα 24%)

σεμινάρια: Welcome
μωσαικό.jpg

μωσαικό

"Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρά"  - Ιπποκράτης


Η τέχνη του μωσαϊκού είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους . Την πρωτοσυναντάμε στους λαούς της Μεσοποταμίας και αργότερα στα εκπληκτικά δάπεδα της Αρχαίας Ελλάδας, των Ελληνιστικών και των Ρωμαικών χρόνων.

Η συνέχειά τους είναι υπέροχες ψηφιδωτές εικόνες σε Ανατολή και Δύση. Τα παλαιότερα μωσαϊκά που γνωρίζουμε από Έλληνες τεχνίτες,  χρονολογούνται από τον 8º αιώνα π.Χ.   Η ονομασία Μωσαικό όμως οφείλεται στους Ρωμαίους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ψηφιδωτά σε επιτοίχιες  αναπαραστάσεις στα τεχνητά σπήλαια που ήταν αφιερωμένα στις Μούσες.


Οι συμμετέχοντες θα μάθουν σύνθεση, τεχνική κοψίματος και τις τεχνικές επικόλλησης.


Το μάθημα του μωσαικού δεν έχει χρονικό όριο, θα χρεώνεται με το μήνα (4 μαθήματα) και θα διαρκεί  2 ώρες.

​Κόστος:  70€ (+φπα 24%) το μήνα

σεμινάρια: About
2545635aac8fd7d560939559bc3edc83.jpg

αναπαλαίωση  επίπλου

"Εάν η επιστήμη είναι η μνήνη του νου, η Τέχνη είναι η μνήμη των αισθημάτων" -  Βλαντιμίρ Σολοούχιν


Όλοι λατρεύουμε τα παλιά έπιπλα με τα ξεβαμμένα χρώματα από την πατίνα του χρόνου. Από υπολείμματα χρυσού,  που σε παραπέμπουν σε εποχές  Baroque-Rococo-Belle Époque,  μέχρι τα pastel χρώματα της Αγγλικής και Γαλλικής εξοχής.

Στα μαθήματα αναπαλαίωσης θα μάθετε για τις ιδιότητες των ξύλων, τη συντήρησή τους, την προετοιμασία των επιφανειών, για να δουλέψετε επάνω πατίνες, χρυσό, κάσια distressing,  χρώματα κιμωλίας, κρακελέ, ακόμη δισδιάστατα και τρισδιάστα στένσιλ  Παλιά μικροέπιπλα, κουτιά, τραπεζάκια, μπαούλα, δίσκοι που τα θεωρούμε παλιομοδίτικα μπορούν να μεταμορφωθούν σε καινούρια φρέσκα φινετσάτα και πολύ ιδιαίτερα κομμάτια, ακολουθώντας το στύλ της διακόσμησης που σας αρέσει.  

​Ο κύκλος αποτελείται από 4 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία.

Κόστος:  70 € (+φπα 24%)

σεμινάρια: About

διαλέξεις & workshops

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνουμε έκτακτα θεωρητικά σεμινάρια πάνω στην ιστορία της τέχνης, την ιστορία του επίπλου (English country urban, French style, boho, mix & match κλπ) και άλλα, καθώς επίσης και σεμινάρια ιδιαίτερων τεχνικών ή κατασκευών.

foto2.jpg

Σεμιινάριο για Χριστουγεννιάτικα στολίδια /  X-mas workshop

DSCN2830.JPG

Φτιάξε κατασκευές με τη λογική του Arte Povera! Mε φαντασία και δημιουργικότητα, μεταμορφώνουμε παρέα τα "άχρηστα, καθημερινά αντικείμενα" σε κάτι νέο, στυλάτο και διαφορετικό. τοίχος.τεχνοτροποία.jpg

ελάτε να μάθουμε τεχνοτροπίες για τοίχους, πόρτες κλπ. με διάφορες ματιέρες, εφέ,  stensil, πατίνες...

σύντομα!!

σεμινάρια: Projects
bottom of page